Strøm

Senke strømforbruket

Tekniske duppeditter som senker strømforbruket

I dagens stadig mer teknologiske samfunn, finnes det duppeditter for alt mulig. Og hus bygges mer og mer for at man skal slippe å bruke mye elektrisk strøm. Forbruket i Norge og vestlige land for øvrig er skyhøyt, dels på grunn av nesten gratis og fornybar kraft, dels på grunn av klimaet og en stor del på grunn av at vi kan og har råd til det. Men strømprisen presses stadig oppover og det skal mye til for å drifte både kraftanlegg og ledningsnettet. Stadig økende fokus på miljøtiltak verden over, fører også til at miljøavgifter blir lagt til totalkostnaden ved billig strøm. Og det finnes stadig flere duppeditter som skal hjelpe deg som forbruker å regulere og bruke mindre strøm.

Smarte støpsler for varming og avkobling

Disse støpslene kobles til panelovner eller annet utstyr slik at man kan fjernkontrollere dem og slå dem av når som helst og hvor som helst via en App på mobilen. TP-link HS 100 er en slik strømplanlegger som gjør det enklere å styre og redusere strømforbruket. Mange bruker disse på hyttene sine, slik at de kan forvarme hytta til de selv ankommer den sent en fredags kveld.

Lysstyring med sensor

Man kan også styre belysningen i huset ved å installere en sensor som gjør at lyset slår seg av dersom det ikke er noe bevegelse i rommet. Phillips er en av de som har utviklet systemer som både gjør at man får riktigere lys, bedre kvalitet og har mulighet til å stille inn lyssettingen slik at med hjelp av en App vil sikre redusert forbruk. Disse Hue-sensorene kan stilles inn dag og natt, eller når du selv ønsker det om du er hjemme eller på reise. Hue-serien har i tillegg en rekke andre funksjoner som hjelper forbrukerne til å styre strømforbruket.

Billig strøm