Låntyper

Det finnes veldig mange forskjellige typer lån. Denne siden ser kun på et par av dem. Skulle man gått igjennom alle de forskjellige typene lån som finnes ville man blitt helt grønn. Det tar altfor lang tid og det er heller ikke noe poeng i seg selv. Er du på jakt etter lån kan det være greit å få med seg de forskjellige typene og hva som er konsekvensen av å velge de forskjellige typer lån. Lån er en veldig fin ting som hjelper deg med å komme i land med hva du ønsker deg mot en kostnad. Lån er et produkt som selges og koster penger.

Huslån

Det billigste og beste lånet på markedet er huslån. Er du på jakt etter et lån som gir deg stabilitet i 20-30 år og er veldig billig så er huslånet det du må få deg. Problemet med dette lånet er også dets styrke. Du får kun dette lånet hvis du kjøper deg et hus. Banken tar sikkerhet i huset og du får lån til å kjøpe deg huset. Du må vanligvis komme med ca. 15% selv når du kjøper deg et hus slik at banken da kommer med maksimum 85%.

Billån

Er du på jakt etter en bil så kan du fint bruke et billån. Prisen på et billån varierer. Her kan du komme over en kjempe god avtale fra en forhandler som gir deg retten på 2-3% om du er heldig. Noen ganger kan man kjøpe en bil for 0% rente hvis man gjør det på rett tidspunkt. Er du en kar som liker bil kan billån være tingen. Blir dermed billånet for dyrt er det andre lån som kan komme inn å fylle på som smålån eller en kombinasjon av oppsparte penger og billån.

Campinglån

Er du en som liker turliv og det å se på naturen? Da kan det være veldig fint å kjøpe seg en campingvogn eller en bobil. Forskjellen er at campingvognen er mye billigere enn en bobil. Når du har en campingvogn slipper du alt det styret med bil og motor. Du har kun bodelen som er mye billigere å lage. Når du kjøper campingvogn kan du få egne lån som er beregnet kun for campingvogn eller bobil. Disse lånene er vanligvis priset som et billån og kalles hos noen et fritidslån. Det morsomme med slike lån er at du kan bake inn det meste av kostnader.

Forbrukslån

Det siste lånet som vi ønsker å ta en titt på er forbrukslånet. Dette usikrede lånet gir deg mest fleksibilitet fordi du trenger ikke å kjøpe noe som helst med lånet. Får du godkjent søknaden gir banken deg penger og de er det. Du tar med deg pengene og gjør akkurat som du selv har lyst uten at noen skal bry seg med det. Tenk derfor etter hva du selv har lyst på når du velger lån slik at du får den friheten du ønsker.